1.5.2020. 18:50
0
Sedam osoba osumnjičeno zbog namjernog paljenja vatre i izazivanja velikih požara!
Nakon preduzimanja opsežnih istražnih radnji, policijski službenici PS Prozor-Rama rasvijetlili su i otkrili više uzroka i izvršilaca požara, koji su se desili u aprilu na prozoru ove općine.

U vezi toga Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru podnesen je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv sedam osobai to: Š.M. (1969) iz Heldova, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl.323. st.4 „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Požar je izazvao veću materijalnu štetu u mjestu Heldovi općina Prozor-Rama.

Izvještaj protiv osobe inicijala A.Dž. (1998) iz Ustirama, podnesen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl.323. 1. „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Postoji osnovana sumnja da je dana 08.04.2020. godine namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, pričinio materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg obima.

Za podmetanje požara tereti se i osoba inicijala M.Dž. (1984) iz Grevića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz članka 323.st.1 „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se tereti da je dana 07.04.2020. godine namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, te izazvao materijalnu štetu i opasnost većeg obima.

Također, Izvještaj je podnesen i protiv E.H. (1971) i K.H. (1964) iz Blace, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iz čl.323 st.1. „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Za osumnjičene postoji osnovana sumnja da su dana 09.04.2020. godine namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša, gdje je pričinjena veća materijalna šteta.

Za osobe inicijala F.Š. (1976) iz Prozora i M.Š. (1981) iz Prozora, postoji osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iz čl.323. st.4. „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se terete da su dana 10.04.2020. godine u mjestu Šćipe, prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.