17.8.2020. 13:44
0
Podignuta optužnica za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda
Tužilac u Odjelu III Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Nade Lukić, rođene 1958. godine u opštini Šekovići, državljanke BiH.

Optužena se, prema navodima optužnice, tereti da se radi sticanja protivpravne imovinske koristi, u namjeri dalje prodaje, neovlašteno bavila nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, odnosno, nezakonito uskladištila veću količinu cigareta i duhana u privatnim prostorijama porodične kuće koju je koristila, a koji proizvodi nisu bili obilježeni važećim akciznim markicama BiH.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od pet hiljada paklica cigareta raznih marki i duhana u količini od 33,5 kg zapakovanog u 67 pakovanja od po 0,5 kg, koje je optužena namjeravala staviti u prodaju.

Optužena se tereti da je počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda Krivičnog zakona BiH. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 


(Fena)

Optuznica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.