24.8.2020. 11:49
0
Podignuta optužnica protiv Tahira Čelebievskog: Uputio ozbiljne prijetnje i vulgarne psovke policijskom službeniku
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Tahira Čelebievskog (1995.), koji se tereti za upućivanje prijetnji službenoj osobi.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je 2. septembra 2019. godine prišao i ničim izazvan uputio ozbiljne prijetnje po sigurnost i vulgarne psovke  policijskom službeniku Direkcije za koordinaciju policijskih tjela BiH, koji je u tom momentu obavljao poslove i zadatke na osiguranju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnog djela.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.