17.9.2020. 15:18
0
Uhapšen razbojnik: Ukrao automobil, maskiran i naoružan opljačkao zlataru
Jučer su policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela“, a u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo i teška krađa, lišili slobode jedno lice iz Ljubuškog inicijala M.B (1988.), a koje je od ranije poznato policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

Naime, lišeni slobode M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim licima 17. septembra 2013. godine, u cilju sticanja protupravene imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo sa kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju.

Prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne povrede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bjekstvo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i p.m.v., koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.