20.10.2020. 15:34
4
Detalje iz istrage: Batko osumnjičen da je oprao više od pola miliona maraka, imao i pomagača!
Pripadnici SIPA-e danas su su, kako smo ekskluzivno i objavili, uhapsili u Sarajevu Almira Čehajića Batka, sarajevskog voditelja i humanistu.

Akcija kodnog naziva "Network" izvedena je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila  je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva. Ćehajić je uhapšen zbog pranja novca i zlupotrebe položaja vezano za projekt Otvorena mreža. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Kako su danas potvrdili iz "Otvorene mreže" radi se o prijavi pacijenata koji su trenutno u programu "Otvorene mreže" za kadeverične transplantacije. 

Iz izvora bliskih istrazi saznaje da se Ćehajić i još jedna osoba sumnjiče da su oprale više od pola miliona maraka, prenosi avaz.

Radi se o Batkovom uposleniku, kojem je danas pretresan stan. I on bi također danas trebao  biti uhapšen.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.