9.12.2020. 12:10
5
Potraga za Kristijanom Matulovićem iz Sarajeva: Napao ženu, oteo joj kartice i podigao novac
FOTO: Dnevni Avaz
Sarajevska policija traga za Kristijanom Matulovićem koji je sinoć zajedno s ženskom osobom na Koševskom Brdu izvršio tešku razbojničku krađu kojom prilikom je povrijeđena napadnuta žena, prenosi danas Dnevni Avaz.

Naime, Policijskoj upravi Centar N. Z. iz Sarajeva prijavila je da ju je Matulović jučer u 17:30 sati presreo u ulici Braće Begića.

Tom prilikom Kristijan je uz upotrebu fizičke snage oborio na tlo N. Z. i oteo joj ceker s novcem i kreditnim karticama.

- Prilikom pada oštećena je povrijeđena, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje, saopćeno je iz MUP-a KS.

Matulović je nakon napada pobjegao, te je sa bankovnog računa oštećene, podigao određenu sumu novca, prenosi Avaz.

U potrazi za Matulovićem koji se sumnjiči za razbojništvo, krađu i nanošenje teške tjelesne povrede iz nehata, policija je sinoć u 21:30 sati u ulici Nusreta Šišića Dede pronašla Z. S. (41) koja je bila u društvu s Kristijanom te policiji nije prijavila krivično djelo.

Braća Matulović koji žive u pomenutom naselju, dobro su poznati policiji po krađama, razbojništvima i nasilničkom ponašanju, piše danas Dnevni Avaz.

5
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.