22.12.2020. 19:11
0
Novi detalji pucnjave u banci na Džidžikovcu: Policajac prvo ispalio jedan hitac koji je u nogu pogodio Selimovića
FOTO: Dnevni Avaz
Sarajevskog policajca koji je iz pištolja ranio Muhameda Selimovića, jer ga je u poslovnici NLB banke napao makazama prije nekoliko dana, postupajući tužilac je saslušao u svojstvu osumnjičenoga, što je u Upravi policije izazvalo veliko negodovanje.

Policajci su izašli u javnost saopćenjem u kojem su se kritički osvrnuli na postupak tužioca i otvaranje istrage smatrajući da je pripadnik MUP-a KS postupio potpuno legalno. 

Ni tužilaštvu nije trebalo dugo da im odgovori. U kontrasaopćenju Tužilaštvo KS kazalo je da je „profesionalno provedena istraga najbolja zaštita svih građana pa tako i policijskih službenika“.

S druge strane, istraživanje je po nalogu tužioca od MUP-a KS preuzela Federalna uprava policije, prenosi danas Dnevni Avaz.

Kako je za Avaz otkrio izvor blizak istrazi, Selimović je u banku došao da bi otvorio žiroračun. Naime, on je želio da mu na taj račun budu uplaćene devize, prenosi danas Avaz.

No, kada su mu službenici pojasnili da to nije moguće, počeo je psovati i ponašati se agresivno. Oni su pozvali policiju. Policajac je krenuo na intervenciju i po dolasku je kroz portal banke vidio da Selimović navodno napada zaštitara, piše Avaz.

Prema riječima izvora Avaza, policajac je ušao unutra i pokušao smiriti situaciju. Upozoravao je Selimovića da prestane s takvim ponašanjem, no on je, prema preliminarnim rezultatima istrage, na njega nasrnuo i pribio ga uz zid. U ruci je imao makaze, kojima je navodno krenuo prema vratu policajca, dodaje ovaj list.

Ovaj je potegnuo službeni pištolj i, prema informacijama izvora Avaza, ispalio četiri hica, ranivši Selimovića. Navodno je pripadnik MUP-a isprva ispalio jedan hitac u Selimovića pogodivši ga u nogu. Kada on nije pao, ispalio je još tri pogodivši ga navodno u drugu nogu i trbuh.

Selimović je operisan i van je životne opasnosti. Na intenzivnoj je njezi i čuvaju ga sarajevski policajaci. Kako saznaje Avaz, do sada nije imao posjeta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.