20.1.2021. 18:32
0
Nisvet Mujkić će priznati da je kriv za smrt 13-godišnje djevojčice: Mujkić vozio pijan sa 2,01 g/kg alkohola u krvi, vozio preko 100 km/h
Nisvet Mujkić (25), optuženi za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula 13-godišnja Vanja R. iz Prnjavora, priznat će krivicu, potvrdio je njegov branilac Aleksandar Jokić, prenosi danas Dnevni Avaz.

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 25. januar u Okružnom sudu u Banjoj Luci. Ukoliko se Mujkić izjasni da je kriv, u narednom periodu bit će zakazan pretres za određivanje visine kazne na koju će biti osuđen. Mujkićev branilac, advokat Aleksandar Jokić, kaže da su javne osude njegovog klijenta, nakon objavljivanja optužnice, prevršile svaku mjeru. 

- Sude mu prnjavorski portali i traže njegov linč. On se iskreno kaje zbog svega! Svjestan je da je svojom nesmotrenošću upropastio mnoge živote - kaže Jokić, prenosi Avaz.

Ističe da će njegov klijent u svakom slučaju ići u zatvor, ali naglašava da Mujkić nije nikakva "zvijer", ni "monstrum" koga bi trebalo javno linčovati.

- On je mlad čovjek koji je popio i sjeo za volan. To nije nepoznanica ljudima tog uzrasta, ali imaju sreću da im se ne dogodi ovakva tragedija - rekao je Jokić.

Optužnica Mujkića tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom Golf izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja R. (13). Tragedija se dogodila 10. oktobra u ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora. Djevojčica je stajala na trotoaru, kada je na nju naletio Golf i na mjestu je ubio. Mujkić je vozio pijan sa 2,01 g/kg alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mjestu gde je ograničenje 40, prenosi Avaz.

U optužnici se navodi da se nalazio u stanju teškog pijanstva, te da je njegova upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.