16.2.2021. 13:57
5
"Buba Corelli nije reper, on je uvreda za tu vrstu muzike"
Nakon jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Stup priveden je reper Amar Hodžić, poznatiji pod pseudonimom Buba Corelli.

Ovo nije prvi put da Hodžić ima problema sa zakonom budući da je 2019. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga. Podsjećamo, Buba Corelli i još jedan muškaraca teretili su se da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizovane grupe nabavljali i prodavali kanabis, hašiš i amfetamin na području Kantona Sarajevo.

Međutim, problemi sa zakonom nisu utjecali na njegovu vrtoglavu popularnost, budući da je Corelli omiljen naročito među mladima širom regiona, a o tome svjedoče pregledi njegovih pjesama i popularnost na društvenim mrežama.

Samo na društvenoj mreži Instagram može se naći više od 50 fan stranica, napravljenih za Corelija i njegovo stvaralaštvo, a na istoj društvenoj mreži više od pola miliona ljudi prati njegov profil.

Desetine miliona pregleda broje njegove pjesme čiji su motivi nerijetko oružje i droga, a često su i psovke sastavni dio tekstova. O žanru muzike koju stvara Corelli vode se gotovo svakodnevne rasprave, predstavljen je kao reper, a Srđan Puhalo se nakon jučerašnjih dešavanja, oglasio i poručio je on "uvreda za tu vrstu muzike".

-Buba Corelli nije reper, on je uvreda za tu vrstu muzike!!!, napisao je Puhalo na Twitteru.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.