15.4.2021. 15:41
0
Dvije osobe uhapšene na osnovu Interpolove potjernice
Službenici JGP Zvornik državljane Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.
Službenici Jedinice granične policije Gradiška danas su lišili slobode E.J. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zenica rapisala potragu zbog krivičnog djela - teška krađa.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. aprila, na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišeni su slobode M.H. (1986.) i S.H. (1984.) jer je za njima Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnih djela - prevara i falsificiranje dokumenata.

Službenici JGP Zvornik, spomenute državljane Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 13. aprila, službenici ove jedinice lišili su slobode V.M. (1999.) jer je za njim Osnovni sud u Srebrenici raspisao potragu zbog krivičnog djela - tjelesne povrede.

Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Skelani i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Bijeljina, 13. aprila, lišili su slobode M.P. (2001.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnih djela - utaja i falsificiranje isprave.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije BiH. 

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.