20.4.2021. 14:54
0
Tužilac predložio da se odredi pritvor taksisti osumnjičenom za silovanje mlade Sarajke
Postupajući tužilac predložio je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Mirnesu Osmanoviću (25), taksisti osumnjičenom za silovanje, potvrdila je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva.

Prijedlog za pritvor upućen je kako je navela zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze i utjecati na svjedoke, odnosno da bi mogao ponoviti krivično djelo te zbog velikog uznemiranja javnosti.

Podsjećamo da je Osmanovića djevojka iz Sarajeva prijavila da ju je silovao u vikendici u Semizovcu.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao taksista. 

Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Taksista ju je prema njenoj izjavi odveo u vikendicu u Semizovcu gdje ju je pretukao i silovao, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.