17.5.2022. 11:35
3
Detalji nesreće na Dobrinji: Ljekari se bore djetetu za život, nastala je velika vriska i galama nakon što je vozač Škode krenuo u obračun sa ocem povrijeđenog djeteta
Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje stravične nesreće na Dobrinji kojom prilikom su građani spašavajući dijete pod točkovima, prevrnuli automobil koji ga je udario. Desetogodišnjaku je život ugrožen, a 21- godišnji vozač "Škode" uhapšen je nakon uviđaja.

Izvještaj policije

- Dana 16.05.2022.godine u 15 sati u ulici Trg djece Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara pješaka S.H., rođen 1957.godine, nastanjen u Sarajevu i djeteta, rođeno 2012.godine u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Škoda”, reg. oznaka A62-E-268, kojim je upravljao vozač B.D., rođen 2001.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržano na daljem liječenju, dok je lakše tjelesne povrede zadobio pješak S.H.- naveli su iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Istog dana u 20:50 sati, vozač B.D. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ F BiH i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode- saopćili su iz policije.

Jedan od svjedoka, kazao je da je bio u kući, a potom je izašao napolje i ugledao krvavo dijete.

- Čuo sam da se neko dere. Vidio sam od druga mi dijete. Krenulo je nekoliko ljudi na vozača da se potuku. Komšije su pritekle u pomoć da spase dijete. Djetetu je krvavo čitavo lice bilo - rekao je jedan od očevidaca.

Ranije je objavljeno da je vozač prvo udario muškarca, zatim je izgubio kontrolu nad vozilom, te udario dječaka

Tuča nakon nesreće


Kako je naveo jedan od svjedoka, muškarac je pokušao da spriječi tuču između oca dječaka i vozača, a tada je vozač krenuo da se potuče sa njim. Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak na kojem je, navodno, otac povrijeđenog djeteta krenuo fizički da se obračuna sa ovim vozačem.

Građani su ga nekako uspjeli razdvojiti od osobe koja je upravljala automobilom, a situacija se brzo smirila nakon dolaska policije koja je obavila uviđaj.







 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.