4.7.2022. 14:31
0
U Kreševu zaplijenjeno 28 stabljika indijske konoplje: Drogu uzgajao na balkonu
Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, tokom proteklog vikenda uspješno realizovali još tri akcije, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Naime, dana 01.07.2022.godine na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak u mjestu Troska, općina Kreševo izvršili su pretres kuće koju koristi O.K. rođen 1981.godine. Prilikom pretresa pronađeno je 28 stabljika indijske konoplje, 167 sjemenki navedene biljke, kao i razni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

U okviru navedenih aktivnosti, policijski službenici PU Jajce su 02.07.2022.godine oko 23,10 sati u mjestu Ćusine, općina Jajce izvršili kontrolu vozila marke Renault, kojim je upravljao M.A. rođen 1993.godine iz Sarajeva. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, uspješnu akciju izveli su i policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, koji su 03.07.2022.godine oko 01,40 sati u ulici Lašvanska, općina Vitez, izvršili kontrolu i pregled osobe J.B. rođen 2002.godine. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao dvije ručno motane cigarete, za koje se sumnja da su opojne droge cannabis. U nastavku aktivnosti, po naredbi Općinskog suda Travnik izvršen je pretres vozila marke Mercedes, kao i osoba zatečenih u vozilu: D.M. rođen 1997.godine i S.Č. 1992.godine, obadvojica iz Viteza. Prilikom pretresa pronađene su materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, a osumnjičeni su lišeni slobode.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.