11.5.2016. 11:45
0
Uhapšen 21-godišnjak osumnjičen za pljačku benzinske pumpe
U noći s ponedjeljka na utorak, oko 1 sat iza ponoći, opljačkana je benzinska pumpa u mjestu Marković Polje kod Brčkog, a vrlo brzo nakon pljačke pronađen je i priveden počinitelj toga krivičnog djela.

Kako je priopćeno iz Policije Brčko distrikta BiH, u prostorije benzinske pumpe ušla je nepoznata muška osoba maskirana kapom "fantomkom" te je uz prijetnju pištoljem od radnika pumpe, otuđila veću količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru. 

Policijski službenici Brčko distrikta BiH u veoma kratkom roku rasvijetlili su ovo teško krivično djelo te identificirali osobu inicijala S. Z. (21) s područja općine Donji Žabar koja se dovodi u izravnu vezu s njegovim izvršenjem.

Na osnovi naredbe Osnovnoga suda Brčko distrikta, policijski službenici Brčko distrikta, u suradnji s policijskim službenicima PS Pelagićevo, obavili su pretres kuće osumnjičene osobe u mjestu Donji Žabar, prigodom čega su pronašli predmete koji se dovode u svezu s izvršenjem krivičnog djela.

S. Z. je tokom jučerašnjeg dana uhapšen i priveden u Policiju Brčko distrikta te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a danas će uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela "razbojništvo" biti predan Tužiteljstvu Brčko distrikta na daljnje postupanje.


(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.