10.8.2016. 11:19
0
Sestra Slovenca koji je nestao u Drini: Drejči, što ti je ovo trebalo?
Tijelo 34-godišnjeg Slovenca Andreja Beuca još uvijek nije pronađeno i izvučeno iz Drine, a u potragu su se uključili i slovenački ronioci. Beuc je prije tri dana nestao u rijeci nakon skoka s mosta tokom Zvorničkog ljeta.

Nakon tragičnog događaja brojni Zvorničani, ali i drugi šokirani bh. građani okrivili su organizatora i spasioce koji su zakazali. Beuc je u BiH došao na godišnji odmor, dan prije tragedije trebao se takmičiti u skokovima u Jajcu, ali je odustao zbog sigurnosnih razloga, odnosno, procijenio je da voda nije dovoljno duboka. U takmičenju u Zvorniku sudjelovao je bez oklijevanja, pišu Slovenskenovice.si.

"Ovo je katastrofa. Organizacija takmičenja je bila na samom dnu. Kako su mogli dozvoliti skakanje na takvom mjestu i u takvim uslovima", kazala je Beucova sestra Zlatka.


Prema njenim riječima, Andrej je volio adrenalinske aktivnosti. Bio je padobranac, bavio se karateom, plesom, muzikom, jahanjem... Njegovi poznanici kažu da je sve radio sa strašću. 

"Uvijek sam volio visinu, nikad se nisam bojao", izjavio je Beuc nakon skoka sa Starog mosta u Mostaru prošle godine. 

Sestra ga je često pozivala na skijaške skokove kojima je uvijek prisustvovao, ali nikada nije učestvovao. 

"Drejči, što ti je ovo trebalo?", pita se slomljena Zlatka. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.