15.12.2016. 16:25
0
U Prijedoru pronađen Mercedes s Interpolove potjernice i naoružanje
Policija u Prijedoru pronašla je, 12.decembra, u naselju Trnopolje, vozilo marke „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo jedne firme iz Hamburga, za koje je provjerama utvrđeno da je predmet krivičnog djela teška krađa i da se nalazi na Interpolovoj potjernici.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, istog dana su lišili slobode osobe D.K., U.P., B.G. i O.G. sve iz Prijedora.

Izvršen je i pretres stambenih objekata koje koriste osumnjičeni te je pronađen i oduzet alat namijenjen za obijanje brava motornih vozila, kontakt ključ putničkog motornog vozila marke „mercedes“, pvc folija sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 0,26 grama i veća količina municije.

Radi se o 1.566 komada metaka, 38 komada manevarske municije, 17 tromblonskih metaka, 106 komada lovački kapisli, 58 komada metaka, četiri protivavionska metka, tri metka call.12 mm, dva bajoneta, zatvarač za pušku, četiri okvira od „Škorpiona“, 10 okvira za automatsku pušku, dva okvira za M48, tri redenika za municiju, dva vojna noža, 14 komada inicijalnih kapisli, 41 metak sa svjetlećim zrnom, elektronska detonatorska kapsula, metak za ručni bacač 57, 14 metara sporogorećeg štapina i jedan skraćeni karabin, kao i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava.

Pronađena municija i dijelovi naoružanja izuzeti su s lica mjesta, dok je o pronalasku minsko-epslozivnih sredstava obavještena Uprava civilne zaštite Republike Srpske.  

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su krivično djelo teška krađe „mercedesa“ počinile osobe D.K. i U.P., dok je u izvršenju djela učestvovala i osoba D.A. iz Prijedora.

Utvrđeno da su D.K. i U.P., u toku noći 30/31.okobra ove godine u Prijedoru pokušali ukrasti i automobil„BMW X5“.

Po završetku kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni na slobodu, a po kompletiranju predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.