28.2.2017. 15:06
0
Sarajevo: K.Ć. lišen slobode zbog posjedovanja droge
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u ponedjeljak 27. februara u 20.50 sati u ulici X Transferzala, općina Novi Grad Sarajevo su u okviru akcije kodnog naziva "Papir", izvršili pretres K.Ć., rođenog 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod K.Ć. je pronađeno i oduzeto šest paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, K.Ć. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštvu u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti K.Ć..

H.N. lišen slobode na osnovu potrage

U ponedjeljak u 14.30 sati, u ulici Obala Isa bega Ishakovića, općina Stari grad Sarajevo, na osnovu potrage, policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) su pronašli i lišili slobode H.N., rođenog 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv H.N. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Rasvijetljeno više krivičnih djela krađa i teških krađa

Policijski službenici III PU u ponedjeljak u 20.00 sati lišili su slobode H.A., rođenog 1980. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu na području općine Novi Grad Sarajevo, počinio više krivičnih djela krađa i teška krađa. Postoje osnovi sumnje da je H.A. iz haustora stambene zgrade u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo izvršio tešku krađu osamnaest hidrantnih crijeva sa priključcima, te ih je prodao nepoznatim osobama na području Kantona Sarajevo. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštvu u Sarajevu, a H.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Dvije osobe lišene slobode zbog izazivanja opće opasnosti

Policijski službenici I PU u ponedjeljak u 17.00 sati lišili su slobode Š.A., rođenog 1990. u Sarajevu i B.E., rođenog 1994. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Š.A. i B.E. se dovode u sumnju s upotrebom vatrenog oružja 25. februara oko 16.55 sati u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, kojom prilikom je B.E. zadobio lakše tjelesne povrede, nanesene dejstvom iz vatrenog oružja. Izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi Š.A. u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj cal. 9 mm, sa okvirom i pet metaka istog kalibra, automatska puška sa okvirom i sedam metaka cal. 7,62 mm. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.A. i B.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Na području Kantona Sarajevo - 27 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrirano motorno vozilo, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.