8.3.2017. 13:44
0
U potragu za nestalim dječakom na Majevici priključili se i timovi FUCZ-a
Po zahtjevu Općine Lopare i Ministarstva sigurnosti BiH i ministra Dragana Mektića timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), odnosno pripadnici Tima s psima tragačima i Tima s bespilotnim letjelicama - dronovima krenuli su da se priključe potrazi za 10-godišnjim nestalim dječakom na Majevici na području općine Lopare, potvrdila je Feni glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Naglasila je da su "timovi već u blizini tako da se priključuju potrazi".

- Timovi FUCZ-a su sa sobom ponijeli i opremu za noćno traženje koje ima FUCZ da bi se, ako bude bilo potrebe, uključili i u noćnu potragu - naglasila je Kovač, dodavši da će "sve nove informacije koje budu imali blagovremeno biti proslijeđene javnosti".

Desetogodišnji dječak Konstantin Stijepić nestao je na Majevici kod Lopara. Nestanak dječaka prijavila je njegova majka jučer oko 18.00 sati.

Navela je da je dječak, koji boluje od autizma, oko 13.00 sati nestao između naselja Lipovica i Labucke, nedaleko od porodične kuće.

Glasnogovornica CJB Bijeljina Saška Simojlović danas je potvrdila Feni da je u toku pretraga terena i potraga za dječakom, u koju su uključeni pripadnici policije, vatrogasci, lovci, DGS-a i mještani.

Mole se građani koji mogu pomoći na bilo koji način da obavijeste policiju na broj 122 ili da se jave lično u policijsku stanicu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.