12.3.2017. 10:32
0
Nastavlja se traganje za nestalim dječakom
Potraga za desetogodišnjim Konstantinom Stijepićem iz Lopara nastavljena je danas detaljnim pretraživanjem područja sela Lipovice gdje je dječak i nestao, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Aleksandra Simojlović.

Od prijave nestanka djeteta 7. marta do danas nisu pronađeni nikakvi tragovi, uprkos akciji u koju je svakoga dana uključeno od 200 do 300 stručnjaka i civila, uz upotrebu savremene tehnike. 

Teren svakodnevno pretražuju pripadnici Policije Republike Srpske i Civilne zaštite, Oružanih snaga BiH, iskusni članovi spasilačke i gorske službe, lovci i mještani. 

Nestali dječak boluje od autizma i policija stanovništvu šire regije Lopara upućuje poziv da detaljno pregledaju kuće i pomoćne objekte u kojima bi se Konstantin mogao skrivati. 

Potraga se odvija na obroncima Majevice, na često neprohodnom terenu obraslom šumom, a dodatno je otežava hladan i kišan period koji traje od početka akcije spasavanja djeteta.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.