15.5.2017. 14:40
0
Banjalučanin pronađen mrtav u stanu, tijelo bilo u fazi raspadanja
Tijelo Gorana Ćuluma (43) iz Banje Luke pronađeno je sinoć u njegovom stanu u naselju Čaire. Kako uzrok smrti nije poznat, dežurni tužilac je naredio da se tijelo pošalje na obdukciju.

Kako navode u Policijskoj upravi Banja Luka, tijelo su sinoć, oko 21.20 sati, pronašli policajci nakon što su im komšije prijavile da se iz stana širi neprijatan miris, te da Ćuluma danima nisu primjetili u zgradi.

- Policajci su ušli u stan, koji je bio otključan, i u toaletu su u sjedećem položaju zatekli tijelo muškarca, koje je bilo u poodmakloj fazi raspadanja - rekla je portparolka Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložilo sprovođenje istrage, piše Avaz. 

Budući da u stanu nije bilo električne energije, uviđaj je nastavljen jutros, ali se mrtvozornik nije mogao izjasniti o tačnom uzroku smrti i po nalogu tužilaštva tijelo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu RS, nakon koje će biti poznato više detalja.

Ćulum je policiji bio poznat kao višestruki prijestupnik i osoba sklona konzumiranju narkotika. Osnovni sud u Banjoj Luci 2004. godine osudio ga je na 22 mjeseca zatvora zbog razbojništva, pokušaja razbojništva, nasilničkog ponašanja, pokušaja silovanja i nanošenja tjelesnih povreda.

Osim zatvorske kazne, sud mu je izrekao i obaveznu mjeru liječenja zavisnosti od narkotika. I 2008. godine policija ga je privodila zbog sumnje da je prijeteći radnicima pištoljem opljačkao dragstor “Sindi 3” u ulici Skendera Kulenovića, piše Avaz. 

(Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.