4.10.2017. 11:34
0
Šestorici osumnjičenih za pomaganje Amelu Sejfoviću produžen pritvor za dva mjeseca
Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca šestorici osumnjičenih za pomaganje Amelu Sejfoviću prilikom bjekstva iz KPZ-a u Sarajevu 3. septembra i nakon bijega, potvrdila je za agenciju Patria advokatica Vasvija Vidović koja zastupa zatvorske čuvare Nikolu Simića i Armina Delalića. Za Delalića je Tužilaštvo KS tražilo mjere zabrane te je on pušten da se brani sa slobode uz zabranu obavljanja službene dužnosti.

Pritvor je osim Simiću produžen i medicinskom tehničaru u KPZ Sarajevo Igoru Milošu te Amiru Ibrahimiju, Mirzi Fazliću, Sanjinu Borčaku i Dževadu Haziću. 

Advokatica Vidović najavila je da će podnijeti žalbu na ovu odluku te je još jednom napomenula da njenom klijentu Simiću nije predočeno da mu se na teret stavlja novo krivično djelo. 

Tužilaštvo KS je 29. septembra proširilo istragu te se Simiću i Milošu stavlja na teret i krivično djelo zloupotreba položaja. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.