30.10.2017. 15:30
0
Tokom aktivnosti u policijskoj akciji "Mreža I" uhapšeno 18 osoba
U velikoj policijskoj akciji "Mreža I", koju u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona provodi Uprava policije MUP-a ZDK i mješoviti policijski timovi Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, a koja je poduzeta zbog lišenja slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koja se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja na području grada Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja od jutros su pretresene 24 lokacije.


U okviru današnje akcije "MREŽA I" i tokom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količine opojnih sredstava, oružja, novca i drugih predmeta. Istražne radnje vezane za navedene aktivnosti su u toku i nakon saslušanja svih privedenih osoba i dokumentiranja svih aktivnosti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će proslijeđeni izvještaji i osumnjičene osobe predate na daljnji zakonski postupak, saopćeno je Feni iz Odjela za informiranje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Provedene policijske aktivnosti su nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva "MREŽA", koja je prošle godine provedena od Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona. Tada je na području ZDK izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba lišen je slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz više vrsta krivičnih djela, prevashodno u vezi s opojnim sredstvima.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.