12.1.2018. 14:00
0
Delimustafić negirao krivicu: Ovo je čista montaža, borit ću se za pravdu
Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova BiH koji je prvooptuženi u predmetu Pravda, u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnio se da nije kriv po optužnici Tužilaštva KS, koja ga tereti da organizirani kriminal i nezakonito knjiženje nekretnina u KS.

Delimustafić se obratio sudiji Huseinu Delaliću: "Časni sude, niti jedan metar kvadratni nisam uknjižio na sebe ni na svoju porodicu i prijatelje. Ovo mi je sve montirao Federalni MUP uz pomoć njihovih prijatelja. Ovo je čista montaža, a ja ću se boriti za pravdu. Izjavljujem da nisam kriv".

Osim njega, još 10 osoba optuženih u ovom predmetu je negiralo krivicu. Riječ je o optuženima Izetu Musiću, Suadi Hadžić, Murisi Makarević, Seadu Hodžiću, Hamdi Spahiću, Ratku, Dušanki, Dobri i Vojku Đokiću. Danas se na izjašnjenju krivnje nisu pojavili optuženi Nihad Druškić i Edin Arnautović, uz obrazloženje da se nalaze u bolnici.

Inače, u predmetu Pravda ukupno je optuženo 38 fizičkih lica i osam pravnih, a do sada je krivicu negiralo njih ukupno 36.

Podignuta je optužnica i protiv bivše sutkinje Općinskog suda Lejle Fazlagić-Pašić, koja se nalazi u Hrvatskoj, a čije je izručenje bh. pravosuđu na čekanju. Ministarstvo pravosuđa Hrvatske nema zakonski rok u kojem bi trebalo odlučiti po zahtjevu za izručenjem. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.