14.2.2018. 10:56
1
Policijska akcija u Sarajevu: Pronađeno oružje i droga
Jedna osoba uhapšena je jučer u Sarajevu, a tokom pretresa stana koji osoba koristi, pronađeni su oružje i droga, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Kako piše u izvještaju MUP-a, u 20,20 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Uprave policije ovog Ministarstva, provodeći akciju kodnog naziva “VRBA”, lišili su slobode S.A., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i 371. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedopušteno nabavljanje oružja ili eksplozivnih materija).

Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom stana koji isti koristi na području oopćine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto sljedeće:

- 35 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 2 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin,

- 2 tablete lijeka iz grupe narkotika soboxon,

- digitalna vaga i

- jedna ručno izrađena-improvizovana puška bez municije.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je.

(N1/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.