9.5.2018. 14:47
0
Pritvor za profesora Seida Kuralića zbog primanja mita: Od roditelja učenika uzimao od 100 do 200 KM za zaključnu ocjenu
Postupajući tužilac Dražen Miličević je Općinskom sudu Kalesija stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za šezdesetogodišnjeg Seida Kuralića, profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Postoji osnovana sumnja da je Kuralić,  radeći kao profesor u pomenutoj školi,  u periodu od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima koji su u tim predmetima imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu pogodovao i osigurao im pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva pripadnici Federalne uprave policije su jučer lišili slobode osumnjičenog, obavljena je kriminalistička obrada te je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja te Tužilaštvo poziva sve roditelje učenika ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenicima, da isto prijave i daju iskaz postupajućem tužiocu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.