22.8.2018. 8:40
0
Završne riječi u slučaju Sanjin Sefić i drugi
Sudski postupak protiv Sanjina Sefića, optužen da je 10. oktobra 2016. godine automobilom udario i usmrtio dvije studentice Selmu Agić i Editu Malkoč trebao bi biti okončan danas iznošenjem materijalnih dokaza odbrane i završnih riječi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu s početkom u 9 sati.

Završne riječi prvo će iznijeti Tužilaštvo Kanona Sarajevo, zatim Adela Duraković, advokatica oštećenih porodica Agić i Malkoč, očevi žrtava Amir Agić i Enes Malkoč, te advokati odbrane Sefića i još četvero optuženih za pomaganje Sefiću nakon krivičnog djela i bijega iz BiH. Osim Sefića, sudi se i Sari Sefić, Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću.

Suđenje Sefiću i drugima počelo je u martu 2017. godine, a u nekoliko navrata ročišta nisu održana zbog nedolaska advokata ili zdravstvenih poteškoća optuženih. U julu 2017. godine suđenje počinje iznova jer je prošlo više od 30 dana od posljednjeg glavnog pretresa.

Porodice su iskazivale revolt zbog odgađanja ročišta navodeći da se postupak namjerno odugovlači.

Posljednje ročište koje je trebalo biti održano 13. jula ove godine odgođeno je zbog nedolaska jednog od optuženih. Predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović donio je odluku da 22. avgusta budu izneseni preostali materijalni dokazi i završne riječi.

Ubrzo nakon završnih riječi očekuje se presuda. Otac Selme Agić, Amir Agić ranije je za Patriju kazao da očekuje najmanje 15 godina zatvora, ukoliko bude pravde i pravne države. 

Podsjećamo, ovaj slučaj je izazvao veliko uznemirenje javnosti s obzirom da je istu noć Sefić nakon bijega s lica mjesta napustio i BiH u čemu su mu pomogli sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić. Sefić je uhapšen u Novom Sadu 11. oktobra 2016. godine gdje je bio u ekstradicijskom pritvoru do 9. januara 2017. godine kada je predat bh. pravosuđu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.