20.9.2018. 13:34
0
Na Tjentištu spriječeno krijumčarenje osam migranata
Pripadnici Granične policije BiH 19.9.2018. godine na području Tjentišta spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog porijekla koje nisu posjedovale identifikacione dokumente. U razgovoru s našim službenicima izjavile su da dolaze iz Pakistana i Nepala.

Ilegalni migranti su otkriveni kontrolom tri vozila, crnogorskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljali I.G. (1996.), M.S. (1984.) i Z.R. (1983.), državljani Crne Gore. 

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“ I.G., M.S. i Z.R. lišeni su slobode, i protiv njih bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. 
Svih osam ilegalnih migranata predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima, dok su osumnjičeni državljani Crne Gore predati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje. 

Lišen slobode radi izdržavanja kazne zatvora

Službenici Jedinice granične policije Orašje 17.9.2018. godine lišili su slobode B.B. (1979.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Živinicama radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak. 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.