20.10.2018. 13:28
0
Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Bojana Milovanovića
FOTO: Bojan Milovanovic
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Gorana Bilčara (1991.) iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je, 18. oktobra u Banjoj Luci, počinio krivično djelo ubistvo 29-godišnjeg Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, potvrđeno je Feni u tom tužilaštvu.

Bilčar se tereti da je u ulici Nikole Pašića u Banjoj Luci šrafcigerom zadao ubodne rane u predjelu glave, usljed kojih je Milovanović preminuo.

Tužilac je predložio mjeru pritvora za osumnjičenog, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršena i posljednice, kao i što bi puštanje na slobodu Bilčara rezutiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira. 

O prijelogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Tužilac je ispitao i Marka Mihajlovića (1991.) iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo učestvovanje u tuči te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Nakon ispitivanja pušten je i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.