25.10.2018. 18:08
0
Uhapšen 25-godišnji G.P. zbog posjedovanja droge: Kod njega pronađeno devet većih pakovanja marihuane
Policijski službenici OKP PU Tuzlanske, u sastavu Uprave policije MUP TK, jučer su od G.P. (25) iz Tuzle oduzeli devet većih pakovanja s biljnom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu“, priopćeno je danas u MUP-u TK.

Radeći na poslovima vezanim za borbu protiv narkotika, policijski službenici legitimisali su osobu G.P., a s obzirom na to da su raspolagali informacijama da posjeduje drogu, te su izvršili pretres bez pismenog naloga suda.

Osim spomenutih paketa sumnjive materije, kod inkriminirane osobe pronašli su jedan veći paket u pvc foliji sa sadržajem iste materije, zatim, vagu, tabakeru sa dva manja pakovanja droge, te usitnjenu materiju pomiješanu sa duhanom, kao i sedam cigareta s još nepoznatom materijom za koju se pretpostavlja da je "marihuana".

Nakon završenog pretresa, G.P. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ FBiH u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla, rečeno je u MUP-u TK.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.