10.12.2018. 11:03
0
Predložen pritvor za inspektora SIPA-e, Darka Marčetića: Za Adnana Aličića predložene mjere zabrane
FOTO: Source.ba / Arhiva
Za Darka Marčetića (1974.) predloženo je određivanje mjere pritvora, a za Aličić Adnana (1979.) mjera zabrane.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Marčetić Darka, inspektora SIPA iz Regionalnog ureda u Banja Luci.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Za osumnjičenog Aličić Adnana upućen je prijedlog za određivanje mjera zabrane, koje uključuju zabranu putovanja, zabranu sastajanja s određenim osobama i obavezu javljanja određenom policijskom organu. 

Prijedlozi su upućeni Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.