13.12.2018. 9:43
2
Harun Hasić osuđen na svega dvije godine zatvora: Pregazio čak šest pješakinja, vozio 92 km/h, 11 puta ranije bio kažnjavan
Općinski sud u Zenici osudio je Haruna Hasić (23) iz Zenice na dvije godine zatvora, jer je 24. novembra prošle godine, upravljajući Mercedesom, skrivio saobraćajnu nesreću na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, gdje je povrijeđeno šest pješakinja, prenosi Dnevni Avaz.

Osim zatvorske kazne, sudija Sabrija Agić izrekao je Hasiću i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozilom od pet godina, a ova kazna ne uračanava se u period izdržavanja zatvorske kazne.

Prema riječima sudije Agića, Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir to što je Hasić priznao krivično djelo, a što je i dokazano tokom postupka. Otežavajuća okolnost je to što je Hasić vozio brzinom od 92 kilometra na sat, što je za 40 kilometara na sat više od dozvoljene, znajući da može ugroziti pješake i učesnike u saobraćaju, prenosi Avaz.

Prema riječima sudije Sabrije Agića, Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir i to što Hasić ranije nije osuđivan. S druge strane, otežavajuća okolnost je to što je već 11 puta kažnjavan.

- Hasić je ranije počinio deset prekršaja iz sigurnosti saobraćaja, zbog čega se tretira kao povratnik i osoba sklona kršenju propisa iz sigurnosti saobraćaja, zbog čega mu je izrečena maksimalna kazna zabrane upravljanja vozilom – kazao je Agić.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.