24.12.2018. 12:27
0
Suđenje Srećku Trifkoviću, koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca, je zatvoreno za javnost
FOTO: Dnevni Avaz
Tužilaštvo KS zatražilo je od Kantonalnog suda u Sarajevu da uhapšenom Srećku Trifkoviću, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, odredi pritvor i zbog straha da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prenosi danas Dnevni Avaz.

Trifković je u pritvoru već dva mjeseca, a ranije je Sud ovaj prijedlog Tužilaštva KS odbio.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ročište prema prijedlogu Tužilaštva, ali je Sudsko vijeće, sa sudijom Igorom Todorovićem na čeludonijelo, odlučilo da se isključi javnost, što je zatražila tužiteljica Aida Topalović zbog, kako je kazala, zaštite svjedoka čiji bi iskaz trebao biti predočen Sudu, piše Avaz.

Kako je pojasnila, isključenje javnosti tražila je i da ne bi došlo do ugrožavanja istrage zbog prisustva medija.

Ovom prijedlogu usprotivila se Trifkovićeva odbrana, ali je Sud ipak donio odluku da se sjednica održi iza zatvorenih vrata, a sve s ciljem zaštite svjedoka Tužilaštva KS, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.