10.1.2019. 22:05
0
Narcis Mekić silovao staricu, pa je izmasakrirao nožem: Nožem ubio jednog prijatelja, a drugi umro od trovanja dimom kada je Mekić zapalio kuću
Šokantni rezultati vještačenja obavljenog u sarajevskom Centru za forenziku vezani za ubistvo starice Ankice Krstanović (75) krajem septembra prošle godine u Bugojnu, prema neslužbenim saznanjima Avaza, pokazali su da je na tijelu i posteljini pronađena sperma uhapšenog Bugojanca Narcisa Mekića (24).

Time bi se Mekić, koji je od septembra u pritvoru, osim s optužnicom za ubistvo starice i dvojice prijatelja, mogao suočiti i s optužnicom sa silovanje u slučaju kakav Bugojno, ali i cijela srednja Bosna, ne pamte.

- U konkretnom predmetu provest će se sudsko-medicinsko vještačenje, a N. M. će u svojstvu osumnjičenika biti ispitan na nove okolnosti do kojih se došlo u istrazi te će nakon prikupljanja svih dokaza biti podignuta optužnica pred nadležnim sudom - navela je Ernesa Beganović, stručna saradnica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva SBK, prenosi Avaz.

Mekić je osumnjičen da je zajedno sa dvojicom prijatelja, Denisom Seferovićem (24) i Muhamedom Meškinom (23), koji su kasnije pronađeni mrtvi, nakon pijanke najprije provalio u kuću nesretne starice, gdje su se Mekić i Seferović navodno nožem iživljavali na nesretnoj ženi, koju su potom, navodno, ubili i opljačkali.

Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je, navodno, drugim nožem ubio Meškina, a rano ujutro nakon toga i zapalio kuću kako bi prikrio dokaze, dok je Seferović umro od trovanja dimom, potom i izgorio, prenosi Avaz.

Neslužbeno smo mogli čuti da se nakon navodnih ubistava Mekić  presvukao kod drugih prijatelja, te je nastavio piti u lokalnim ugostiteljskim objektima do sitnih sati. Jutro nakon ubistva policija ga je privela.

Mekiću je nedavno pritvor produžen naredna tri mjeseca. Kako je jučer potvrdila za Avaz njegova advokatica Branka Praljak, Mekić se sve vrijeme brani šutnjom.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.