6.2.2019. 15:50
0
Ibrahimi tražio stan u kojem bi se skrivao Sejfović
Rastoder je svjedočio na okolnosti optužnice koja tereti Ibrahimija i Dževada Hazića da su trebali da iznajme stan za potrebe skrivanja Sejfovića nakon što je pobjegao iz zatvora
Svjedočenjem Seada Rastodera danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i ostalima koji su optuženi za pomaganje Sejfoviću pri bijegu iz KPZ-a Sarajevo, u septembru 2017. godine. 

Rastoder je svjedočio na okolnosti optužnice koja tereti Ibrahimija i Dževada Hazića da su trebali da iznajme stan za potrebe skrivanja Sejfovića nakon što je pobjegao iz zatvora.

Svjedok se danas nije mogao sjetiti detalja o tome kako je upoznao optuženog Amira Ibrahimija te su ga na jučerašnjem ročištu podsjećali kako tužiteljica Sanita Imamović, tako i optuženi Ibrahimi.

Najprije je rekao da Amira Ibrahimija poznaje površno i to posredstvom agencije za trgovinu i iznajmljivanje nekretnina. Pojasnio je da je prije godinu-dvije neko iz te agencije zvao i rekao da se određene osobe raspituju za iznajmljivanje njegovog stana u ulici Velešići 39. On je Ibrahimija i još jednu krupniju osobu odveo do svog stana, piše Faktor.

Svjedok se nije sjećao detalja pa su ga tužiteljica i Ibrahimi podsjetili da se sreo sa Ibrahimijem krajem augusta 2017. Svjedok je tvrdio da je Ibrahimija kasnije prepoznao na TV-u, ali se ispostavilo da je njegovu sliku vidio na jednom internet portalu. Rastoder je rekao da su razgovarali o cijeni zakupa stana na kraće vrijeme, ali je Ibrahimi rekao da će razmisliti i više se nije vratio.

Optuženi je svjedoka podsjetio da je tražio stan na dva-tri mjeseca jer se njegova firma bavi prodajom korištenog namještaja i da je o cijeni zakupa pregovarao s Rastoderovim bratom. Dodao je da je tražio ugovor jer mu to treba zbog firme, piše Faktor.

Nastavak suđenja je planiran za 20. februar kada će svoj iskaz dati svjedoci Mustafa Smajić, Sado Plavčić, Emir Hajdarević, Ferid Jasmin, Mirnesa Mekić, Željko Klisara i Alija Husić.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.