8.2.2019. 13:00
0
Napravili posebnu pregradu u autu gdje su krili kokain: Pogledajte protiv koga je podignuta optužnica zbog droge
FOTO: Ilustracija
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Damira Nurkića, rođenog 1981. godine u Tuzli, Save Dragišića, rođenog 1986. godine u Bosanskoj Gradišci i Dobrice Dragišića, rođenog 1959. godine u Bosanskoj Gradišci, zbog međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Damir Nurkić i Savo Dragišić se terete za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, a Dobrica Dragišić za krivično djelo davanja lažnog iskaza.

Prvo i drugooptuženi se terete da su tokom 2015. godine učestvovali u planiranju, organiziranju i krijumčarenju opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, iz Slovenije, preko Austrije, na područje Kraljevine Švedske.

U optužnici se navodi da je krijumčarenje izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu, a droga je otkrivena i zaplijenjena na trajektu koji saobraća između Danske i Švedske, u akciji švedske carine i policije.

Zapljenom je utvrđeno da se radi o količini od oko četiri kilograma opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, a čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više od 300.000 KM.

Švedske pravosudne institucije su nakon zapljene opojne droge uhapsile i procesuirale dvije osobe sa područja BiH i R Srbije, koje su osuđene na višegodišnje zatvorske kazne.

Tokom rada na predmetu tužilac Tužilaštva BiH je ostvario intenzivnu saradnju sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.