9.2.2019. 11:53
0
Učenik pokušao ubiti domara: Govorio je da je duže vrijeme planirao nekoga ubiti, a čak je spominjao da je razmišljao da napadne svoju baku
FOTO: Dnevni Avaz
Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora, koji je sjekirom pokušao ubiti školskog domara Milanka Pančića (58), iskazivao je tokom ispitivanja ubilačke namjere i nije pokazao ni trunku kajanja, prenosi danas Dnevni Avaz.

Maloljetnik je nakon napada hospitaliziran na Psihijatrijskoj klinici u Banjoj Luci. Izvor blizak istrazi kaže da je dječak u razgovorima sa socijalnim radnicima i policijom tvrdio da se zbog napada dobro osjeća.

- Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem. Govorio je da se dobro osjeća zbog toga i pričao svašta. Govorio je da je duže vrijeme planirao nekoga ubiti, a čak je spominjao da je razmišljao da napadne svoju baku - kaže dobro upućeni izvor za Avaz.

Domar je u školskoj kotlovnici ložio vatru kad mu se učenik prikrao iza leđa. Potom je dohvatio sjekiru i nesretnog čovjeka dva puta udario po glavi.

Domar se pokušao odbraniti te je pobjegao, a maloljetnik je, noseći okrvavljenu sjekiru u rukama, trčao za njim, želeći da ga ponovo udari. Dječak je potom bacio sjekiru pored školske ograde i pobjegao u prodavnicu u kojoj radi njegova majka S. P.

- Učenik se na to nije osvrtao i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Želio je da se vrati u razred... Čak je komentirao da će, ukoliko ne bude na nastavi, svi misliti da je on napadač - pojašnjava izvor koji je dobro upućen u slučaj.

On kaže da su radnici škole, u međuvremenu, od domara saznali ime napadača i bili su šokirani.

Domar Milanko Pančić hospitaliziran je u Službi za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci. Trenutno je svjestan i njegovo stanje je stabilno.

Direktor škole Željko Rudonjić kaže da su svi šokirani ovim događajem te da niko nije mogao naslutiti da će doći do tako brutalnog napada.

- Taj učenik nije bio nasilan niti je bio problematičan. U početku je bio dobar učenik, a sada je osrednji. Kad ga je uhvatio pubertet, i ocjene su počele opadati, ali drugih problema s njim nismo imali - rekao je Rudonjić, navodeći da će škola punim kapacitetima sarađivati s istražnim organima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.