28.2.2019. 12:05
0
Akcija SIPA-e: Pronađene krivotvorene novčanice od 50 i 20 KM, uhapšene dvije osobe
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara, po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvršili pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnog djela krivotvorenje novca.

Pretresi su izvršeni na dvije lokacije, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvorene,  te printer, skener i kopir mašina za koje postoje osnovi sumnje da je korištena za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa dvije osobe su dovedena u službene prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Navedene aktivnosti su provođene u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednje-bosanskog kantona, saopćeno je danas iz SIPA-e.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.