4.3.2019. 15:01
0
Sporazumi za prostituciju na čekanju: Odgođeno suđenje Bulbulu i drugima
Bulbul se ranije Tužilaštvom KS nagodio na zatvorsku kaznu od 15 mjeseci, a sporazumom je predviđeno i da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist u iznosu od 100.000 KM

Selvedin Bulbul prilikom njegovog privođenja

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Selvedinu Bulbulu i ostalim optuženim za navođenje na prostituciju, pranje novca i nedozvoljenu trgovinu jer se na zakazanom ročištu nije pojavila Ehlimana Čehajić, jedna od optuženih u ovom predmetu. 

Kako je njen advokat pojasnio, Čehajić ga je pozvala i kazala da ne može doći zbog bolesti, a sudija Igor Todorović je odgodio suđenje i novo ročište zakazao za 18. mart. 

Obavezao je advokata Čehajić da do narednog ročišta dostavi potrebnu medicinsku dokumentaciju kako bi se opravdao izostanak optužene, piše Faktor.

Inače, na današnjem ročištu trebali su se, između ostalog, razmatrati sporazumi o priznanju krivnje koje su Bulbul i drugoptužena Selma Delić, sklopili sa Tužilaštvom KS.

Kako smo ranije pisali, Bulbul se potpisivanjem sporazuma sa Tužilaštvom KS nagodio na zatvorsku kaznu od 15 mjeseci, a sporazumom je navodno predviđeno i da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist u iznosu od 100.000 KM. Selma Delić, prema sporazumu, trebala bi izdržati zatvorsku kaznu od 14 mjeseci.

S obzirom na to da je Bulbul u pritvoru od 7. februara prošle godine, kao i Selma Delić, ukoliko sklopljeni sporazum prihvati Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović, to bi značilo da je Bulbul gotovo izdržao svoju kaznu, te bi se vrlo brzo obreo na slobodi.

Ostale optužene u ovom slučaju Ehlimana Čehajić, Lamija Avdić i Arnela Ožegović zasad nemaju namjeru sklapati sporazume o priznaju krivnje, pa bi to Bulbulu i Delić mogla biti značajna smetnja. Ostaje da se vidi da li će Sudsko vijeće prihvatiti ovakav sporazum sa minornom kaznom u odnosu na krivična djela koja se Bulbulu stavljaju na teret.

Isto tako, iznenađujuća odluka je i Tužilaštva KS da pristane na ovakvu sankciju obzirom da, kako upućeni u slučaj ističu, imaju izuzetno jake dokaze koji bi Bulbula strpali iza rešetaka na duži vremenski period.

Bulbul i njegove saučesnice optuženi su da su 2008. do 2018. godine organizovali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu "Orlando" u sarajevskom naselju Dobrinja. Za to su, prema optužnici, vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Djevojke su usluge pružale u separeima i u toaletu objekta, a posebno se plaćalo i maženje klijenata ili ples za njih. Također, u piće su klijentima sipali i prah za potenciju kako bi potentniji i više tražili seksualne usluge.

Nelegalan rad objekta inspkeciji i policiji je prijavljivan u nekoliko navrata, rečeno je tokom suđenja, ali je Bulbul uporno tvrdio da se radi o prostorijama u kojima se okupljaju bivši borci, piše Faktor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.