7.3.2019. 11:47
0
SIPA zbog šverca zlata i srebra uhapsila 30 osoba
U okviru operativne akcije kodnog naziva "Zlatni karat" službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje više krivičnih djela.
Osumnjičene osobe se terete da su, u saradnji s drugim osobama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, vršile krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje necarinjene robe, tačnije predmeta od zlata i srebra.

Akcija je započeta 6. marta, a danas se nastavljaju pretresi stambenih i poslovnih objekata koje koriste osumnjičene osobe na ukupno 56 lokacija širom Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja.  

U dosadašnjem toku akcije pronađeno je i privremeno oduzeto 40 kg zlata i srebra i veća količina novca za koje se pretpostavlja da potječu iz krivičnih djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret. Osobe koje su uhapšene, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, bit će predate u daljnju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija "Zlatni karat", koja se realizira prema naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rezultat je višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti službenika SIPA-e, piše Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.