14.3.2019. 9:29
0
"Ta ruta je Darku Iliću trebala da bi se pokušalo zataškati ubistvo Davida i pažnja odvukla na drugu stranu, što mu nije pošlo za rukom"
"Brojni su dokazi za to - kako direktni, tako i indirektni, a činjenica da je zamjenik Republičkog tužioca Miodrag Bajić donio Naredbu o nesporovođenju istrage protiv Ilića, Dubravka Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, da je u njoj čak falsifikovao činjenice, samo svjedoči koliko je širok krug onih koji pokušavaju zataškati Surovu likvidaciju Davida i zaštiti Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike", piše Slobodan Vasković u svom novom blogu.

Njegov novi blog vam donosimo u narednim redovima:

Jedan od tih je, izvan svake razumne sumnje i Dragan Lukač koji je 29.03.2018., odmah nakon što je MUP RS predao Izvještaj o smrti Davida Dragičevića, pozvao Glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira i zahtijevao od njega da slučaj proglasi zadesom.

Lepir je to javno i potvrdio. On je odbio Lukačev zahtjev, kako bi zaštitio sebe, jer je već znao da je David ubijen, ali je nastavio da zajedno sa dijelom vrha MUP RS, potpomognut Daliborom Vrećom, postupajućim tužiocem i Milanom Tegeltijom, predsjednikom VSTS, uz pomenutog Bajića, čini sve da se Ubistvo zataška i ne riješi.

Vratimo se Iliću i novim dokazima o njegovoj umiješanosti; Dobar dio tih dokaza nalazi se u njegovoj izjavi na zločinačkoj pres konferenciji MUP RS, održanoj 26.03.2018. godine, u vrijeme dok je obavljao funciju načelnika Uprave za organizovani kriminal.

Gotovo svaki detalj njegove izjave, kojom je pokušao da kriminalizuje i demonizuje, Ubijenog Davida do sada je demantovan, raskrinkan i dokazano je da je lagao, ali to Bajiću nije bilo dovoljno da otvori istragu protiv njega. Zato što ga Bajić štiti, jer su njih dvojica jedna od ključnih karika PravosudnoPolicijske zločinačke organizacije.

Ima još jedan bitan detalj sa te pres konferencije, na koji je važno obratiti pažnju, jer svjedoči da je Ilić vrlo precizno znao kuda se kretalo NN lice, koje vidimo na snimcima nadzornih kamera objekta “MK”, a koje, sasvim sigurno, nije David Dragičević, kako to Ilić tvrdi.

Važno je naglasiti da je Ilić kretanje NN lica znao prije nego su izuzeti snimci sa kamera sa “MK” servisa; Da podsjetim - ti snimci su presnimljeni 25.03., a predani su u MUP RS 26.03.2018. godine. Snimke je izuzeo Đorđe Rađen, koji uopšte nije pripadnik policije i koji je lažno svjedočio da je njegova kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje opljačkana.

Zvanično, snimci sa “MK” i Apartmana “Vesto” MUP RS je izuzeo tek 31.03., pet dana nakon Ilićevog presa!

Precizno sam već ranije obrazložio sve ove detalje, podsjetiću na neke od njih.

Kako je Ilić mogao da zna kuda se kreće NN lice, za koje on lažno tvrdi da je riječ o Davidu Dragičeviću, kada u tom trenutku, zvanično, on uopšte nije pogledao snimke ni sa apartmana “Vesto” ni sa “MK” objekta na koje se poziva, jer ih MUP RS do tog presa nije ni izuzeo.

Međutim, ono što direktno tereti Ilića tek dolazi.

Ilić eksplicitno tvrdi da NN lice “ne skreće prema glavnoj cesti”, već da prolazi kroz ulicu kraj objekta “MK”, iako ni na koji način to nije mogao zaključiti na osnovu snimaka video nadzora sa apartmana “Vesto” i servisa “MK”, jer ih je policija, nezakonito, dobila od Đorđa Rađena tek poslije presa 26.03..

Rađen je, u najmanje, saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića.

MUP RS je tek 31.03. izuzeo kompletne snimke sa tih objekata.

Iliće je pet dana prije zvaničnog izuzimanja snimaka sa pomenutih objekata tačno znao rutu kretanja NN lica, koje je glumilo Davida, javno je prezentovao, što dovoljno svjedoči o njegovog dubokoj umiješanosti u zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Šta to, praktično, znači - da je Ilić pripremio rutu kretanja “NN lica” onako kako je to njemu odgovaralo!

Ta ruta kretnja Iliću je trebala da bi “dokazao”, kako je tada rekao, “zades”.

U stvari, trebala mu je da bi se što efikasnije pokušalo zataškati ubistvo Davida i pažnja odvukla na drugu stranu, što mu nije pošlo za rukom.

Sve navedeno potvrđuje i višestruko provjereni podatak da su snimci sa kamera “Auto Milovanović”, koji su veoma važan detalj u cijelom slučaju, predani 27.03.2018. u PS Lauš i to na dva narezana CD-a. A ti snimci su veoma bitni!

Snimci su predani dan nakon pres konferencije na kojoj je, da još jednom podsjetim, Ilić izjavio sledeće:

“Vraća se nakon ovih pedeset minuta (provedenih u kući, op.aut.). Ovdje se kreće normalnim korakom bez bilo kakvog trčanja i ne skreće prema ovamo (ulicom Velibora Janjetovića Janje, op.aut.) već ovdje prolazi ima ulica pored ovog “MK” i ovdje se nalazi most na rijeci Crkvena. Ovo je rijeka Crkvena; Preko ovog mosta ovdje dalje se nalazi ulica Franca Šuberta u kojoj je nastanjen pokojni Dragičević”.

Kamere video nadzora sa servisa “Auto Milovanović” (ulica Dušana Subotića), snimaju direktno dio prema mostu na rijeci Crkvena, kao i sam most.

Cijeli njegov blog možete pogledati OVDJE.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.