24.3.2019. 16:52
0
Crna statistika za RS: U prošloj godini poginulo 27 pješaka, u prva tri mjeseca 2019. godine poginula četiri pješaka
FOTO: Source.ba / Arhiva
Na putevima u Republici Srpskoj u prošloj godini je u saobraćajnim nezgodama smrtno tradalo 27 pješaka, a 106 ih je zadobilo teške tjelesne povrede.

Posmatrajući strukturu nastradalih u saobraćajnim nezgodama, lani su upravo vozači i pješaci bili najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, upozorili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

U ovoj godini u sobraćajnim nezgodama smrtno su stradala četiri pješaka, od kojih je jedno djete, a teške tjelesne povrede zadobilo je 19 pješaka. 

Iz entitetske policije su najavili da će sutra pa do 28. marta na području cijele RS vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i upotrebe mobilnog telefona kod vozača i pješaka u saobraćaju, a sve s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica.

Apeluju na građane da poštuju saobraćajne propise i odgovorno se ponašaju prilikom učešća u saobraćaju, te na taj način smanje rizike od nastanka saobraćajnih nezgoda s težim posljedicama.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.