12.4.2019. 18:03
0
Trifković i Obradov osumnjičeni: Uskoro optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića?
Policija Republike Srpske podnijela je dopunu izvještaja protiv Miloša Obradova s Pala u vezi s ubistvom Damirom Ostojića u Banja Luci i pokušajem ubistva Sandre Jošić iz Banje Luke u septembru 2018. godine.

Obradov je uhapšen krajem novembra 2018. godine pod sumnjom da se može dovesti u vezu sa ubistvom dva sarajevska policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju. Prije Obradova uhapšen je Srećko Trifković koji se također dovodi u vezu sa ubistvom policajaca. Obojica se nalaze u pritvoru. 

Iz Tužilaštva KS nisu mogli odgovoriti da li će uskoro biti podignuta optužnica za ubistvo Šehovića i Vujinovića. Tužilaštvo KS ponovo će zatražiti produženje pritvora za Trifkovića kojem tromjesečni pritvor ističe krajem aprila dok je Obradovu pritvor produžen za tri mjeseca krajem februara. 

Dva policajca nalazila su se u patrolnom automobilu kada je na njih ispaljen rafal iz automatske puške. Na licu mjesta preminuo je Adis Šehovć, dok je Davor Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u. 

MUP KS je u saradnji sa MUP RS i drugim policijskim agencijama izvršio desetine pretresa i priveo više od 80 osoba kako bi otkrili detalje o ubistvu policajaca. Od samog početka istraga je usmjerena na automafijaške grupe i najveći broj pretresa izvršen je na području Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Mokrog i okoline. U isto vrijeme značajno je smanjen broj krađa motornih vozila na području Sarajeva. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.