16.4.2019. 12:24
0
Palio suhu travu na svojoj livadi, a onda komšiji zapalio pomoćni objekat
FOTO: Source.ba / Arhiva
Općinski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv 68-odišnjeg D.L. iz Drvara zbog izazivanje opće opasnosti.

Optuženom se stavlja na teret da je 4. ožujka 2019. godine u Zagrebačkoj ulici u Drvaru, palio suhu travu na svojoj parceli, svjestan da se vatra može proširiti na okolne parcele i objekte, a olako držeći da to toga neće doći ili da će to moći spriječiti, zbog čega je uslijed naleta vjetra došlo do nekontroliranog širenja vatre koja je zahvatila krovište susjednog pomoćnog objekta u vlasništvu oštećenog M.K. iz Drvara.

 Brzom intervencijom pripadnika Civilne zaštite Drvar požar je ugašen, a ukupan iznos štete na opožarenom objektu iznosi oko 2.500 maraka.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.