25.4.2019. 14:19
0
Kako je Saša Milaković navodno prijetio Slaviši Kruniću: Policija tvrdi da možda zna motive ubistva, Emilio Baldo rekao da "nema veze sa ubistvom"
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, od ranih jutarnjih sati vrše pretragu terena na širem području Glamočana, gdje je izvršeno trostruko ubistvo, prenose danas Nezavisne novine.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS-a,  Mirna Miljanović, ranije je izjavila Srni da je policija pronašla dvije automatske puške i odbačene pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima.

Policijski službenici MUP-a Srpske ranije su lišili slobode Emilija Baldu i Gorana Milanović koji se sumnjiče da su izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića u Glamočanima.

U bjekstvu je jedan od napadača Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica, a u toku istrage policija je otkrila da je on pobjegao vozilom Golf VII bijele boje registarske oznake 003-K-770.

"Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 192 ili da jave najbližoj policijskoj stanici", poručili su iz MUP-a RS-a.

Pronađeno vozilo Željka Kovačevića

Vozilo Željka Kovačevića, napadača koji je ubijen tokom atentata na banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog saradnika Žarka Pavlovića, pronađeno je u banjalučkom naselju Zalužani, objavile su danas Nezavisne novine.

Izvor Nezavisnih potvrdio je da će ova crvena Opel Corsa, koja je pronađena u blizini lokalnog Doma kulture, u narednim danima biti predmet vještačenja, kako bi se iz nje uzeli tragovi neophodni za dalji krivični postupak. Kovačević je, podsjećanja radi, ubijen tokom zločina u naselju Glamočani, nadomak Laktaša.

Policija pronašla dvije automatske puške

Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja spomenutih ubistava, prenijele su također Nezavisne novine.

Oružje je pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim časovima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

Policija i dalje traga za odbjeglim Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za zločin u Glamočanima. Nezavisne novine su objavile fotografiju Golfa koji je Đukanović vozio u noći zločina. Izvor Nezavisnih novina rekao je da Đukanović nije evidentiran kada je u pitanju prelazak granice. Za njim je raspisana potjernica, te za njim traga veliki broj policajaca.

Emilio Baldo tvrdi da nije kriv

"Nemam veze sa ovim", rekao je danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog saradnika Žarka Pavlovića.

Baldo je, kako saznaju Nezavisne novine, tokom istrage zatražio da bude poligrafski testiran. Osumnjičeni je u sudnici bio miran i na sva pitanja uglavnom je odgovarao da je saglasan sa svojim advokatom.

Advokat Dragan Stupar tvrdi da nema osnova da njegov branjenik bude pritvoren, a iz Suda su rekli da bi, u najboljem slučaju, odluka o pritvoru trebala da bude donesena do kraja dana. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva i sakrivanja dokaza, ali i uticaja na svjedoke i uznemirenja javnosti. Baldo je, kako prenose Nezavisne novine, do sada više puta osuđivan, a kako je danas potvrdio u sudnici, sve te kazne je odrobijao.

Slobodan Vasković danas je na svom blogu napisao nove detalje koji se tiču spomenutog ubistva. Njegov novi blog prenosimo u cjelosti:

Na čahurama nađenim na mjestu ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, tvrde izvori Slobodana Vaskovića, pronađeni su otisci prstiju Benedija Đukanovića, jednog od ubica koji je još uvijek u bjekstvu.

Saša Milaković prijetio Slaviši Kruniću

Krunić i Pavlović ubijeni su u klasičnoj sačekuši dok je prilikom napada ubijen i jedan od članova kriminalne grupe Željko Kovačević. Krunić je ubijen na dvadesetak metara od kapije svog imanja u banjalučkom prigradskom naselju Glamočani. Đukanović je odnio i svoju i njegovu automatsku pušku sa mjesta napada, a direktor Policije RS-a, Darko Ćulum, izjavio je “da su nađene dvije automatske puške i okviri”, kao i automobil “Opel Corsa”, koji je pripadao ubijenom napadaču Kovačeviću.

Đukanovića je zaustavila policija 23.04. oko 02:00 časa ujutro kod Dervente, ali ga nisu zadržali, jer tada, kako je rečeno iz MUP-a RS-a, nije bio osumnjičen za brutalno ubistvo. Đukanović, prema tvrdnjama policije, nije napustio BiH ni preko ijednog graničnog prelaza.

Krunić je dugi niz godina primao opasne i morbidne prijetnje, a javno i nejavno mu je prijetio i Saša Milaković, samozvani komandant takozvanog “narodnog sindikata” pod imenom “Brigada”. Ne radi se ni o kakvom “narodnom sindikatu”, već o kriminalnoj grupi, koja djeluje na području Prijedora. Milaković se već neko vrijeme ne nalazi u BiH, piše Slobodan Vasković. On je od Krunića, prema brojnim izvorima, zahtijevao da mu proda svoju zaštitarsku agenciju “Sector Security” ili da skroz prestane da se bavi tim poslom. 

Braća Ćulum puštena na slobodu

Nermin i Armin Ćulum su puštena na slobodu nakon što su uhapšeni u Sanskom Mostu zbog navodne povezanosti s ubistvom Slaviše Krunića u okolini Banjaluke. Braća Ćulum uhapšena su prije dva dana u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. 

Oni su na čelu bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za sigurnost. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom. 

"United Tribuns" djeluje u Austriji i Švicarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe "Hells Angels" i "Bandidos". Nedavno je čak i nekadašnji reprezentativac BiH, Ognjen Vranješ, objavio fotografiju na Instagramu s Nerminom Ćulumom.

Porodica i prijatelji se danas oprostili od Slaviše Krunića

Porodice, prijatelji, zaposleni, predstavnici društvenog i političkog života došli su danas na komemoraciju ubijenim privredniku Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću. Komemoracija Kruniću, predsjedniku Uprave kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt" i "Sector ADS", kao i Pavloviću održava se u kongresnoj sali kompanije "Sector Security" u Banjoj Luci, prenose Nezavisne novine.

Na komemoraciji su i predstavnici SDS-a Vukota Govedarica i Dragan Mektić, lider NDP-a Dragan Čavić, direktor policije RS Darko Ćulum, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

"Našli smo dvije automatske puške i okvire, auto koje je korišteno u napadu. Za Ðukanovićem se traga, biće raspisana i međunarodna potjernica", kazao je Ćulum. 

Kako je istakao, postoje indicije za motive ubistva, no ne može govoriti zbog istrage koja je u toku.

Slaviša Krunić je sahranjen u 13:00 sati na porodičnom groblju u Glamočanima, dok će u 15:00 sati na groblju Bare biti sahranjen i Krunićev pratilac Žarko Pavlović, koji je s Pala.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.