3.5.2019. 20:19
0
Detalji ubistva u Sarajevu: Mujaga rekao da ga je Semir stalno tukao, u noći ubistva provalio u sobu i rekao "Sad ću te ubiti"
Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Mujagi Ivazoviću (63), policajcu u penziji, osumnjičenom da je sa tri hica iz pištolja usmrtio 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića, zvanog Diša.

Zločin se desio 29. aprila naveče, u sarajevskoj Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami, prenosi danas portal Oslobođenje.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu KS, 63-godišnjak je doživio infarkt te je prebačen na 3. interno odjeljenje u KCUS-u. Nakon određivanja pritvora pripadnike MUP-a KS-a zamijenila je sudska policija koja dežura pred vratima sobe u kojoj se nalazi osumnjičeni.

Ivazović je tokom saslušanja, kako prenosi Oslobođenje, rekao da je teško bolestan i da nema razloga da laže. Dodao je da je pet godina unazad trpio nasilje svog sina koji ga je maltretirao i tukao. Iako je htio da pozove policiju i prijavi sina, Mujagu je pokojna supruga molila da to ne radi zbog sramote, te ju je poslušao. Rekao je da ga je prije par godina sin istukao i tom prilikom slomio mu dva rebra. Razlog je bio taj što Mujaga nije htio da mu da novac.

- Mujaga je rekao da je u kući često nalazio tragove koji asociraju na drogu. Tu noć njegov sin je tražio da mu Mujaga da 100 KM. Otac mu je rekao da ne može jer mu treba za lijekove za srce, te se od straha pred sinom zaključao u svoju sobu. No, Semir je provalio unutra, uzeo nož i rekao mu: “Sad ću te stvarno ubiti”. Osumnjičeni ne krije da je tada uzeo pištolj i ispalio tri hica u sina. Moj klijent je bolestan i veliko je pitanje da li će preživjeti suđenje, rekao je Omar Mehmedbašić, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.