16.6.2019. 13:55
0
Učestvovao u nezakonitim transferima novca u BiH: Josipu Skoki produžen pritvor
Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva te je prema osumnjičenom Josipu Skoki, osumnjičenom da je prao novac koji je stečen krivičnim djelima u Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, produžen pritvor u trajanju od tri mjeseca.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, ili uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te može trajati do 7. septembra 2019. ili do nove odluke Suda.

Podsjetimo, Skoko je pod istragom i tereti ga se da je u cilju prikrivanja prirode, izvora i porijekla novčanih sredstava u iznosu od 240.000 američkih dolara USD, za koja je znao da su pribavljena počinjenjem krivičnog djela prevare na području SAD i Hrvatske, učestvovao u nezakonitim transferima novca u BiH, kako bi sebi i drugim osobama omogućio raspolaganje tim novcem. Privođenju Skoke je prethodila višemjesečna istraga. SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jednog pravnog lica. Prilikom pretresa oduzeta mu je poslovna dokumentacija, pečati i mobiteli, piše Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.