8.7.2019. 15:46
1
Raspisana potjernica za vođom navijača Borca
Za vođom navijača Fudbalskog kluba Borac i članom Skupštine tog istog kluba Dejanom Kostićem Delom raspisana je potjernica, jer je nestao nakon što mu je ponovo određen pritvor, piše danas "Euro Blic".

Dela je bio uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, jer se snimao dok je tukao i maltretirao mladiće u Banjaluci i tada mu je određen jednomjesečni pritvor.

Nakon isteka Okružno javno tužilaštvo u  Banjaluci zatražilo je da mu se produži pritvor, međutim sudija Osnovnog suda je odbio taj prijedlog i krajem maja pušten je na slobodu.

Na ovu odluku odmah se žalio postupajući tužilac i njegova žalba je uvažena i Deli je ponovo određen pritvor.

Međutim, kada su došli da mu uruče rješenje o produženju pritvora, policajci nisu pronašli Kostića, jer je on, kako tvrdi pomenuti list, u međuvremenu pobjegao.

U Osnovnom sudu u Banjaluci potvrdili su za "Blic" da je za Delom raspisana potjernica.

"Osnovni sud Banjaluka po izričitim uputama Okružnog suda u Banjaluci u dva ukidna rješenja, produžio je pritvor osumnjičenom Dejanu Kostiću. Rješenjem od 19. juna njemu je produžen pritvor na još mjesec dana", rekli su u sudu, piše pomenuti list.

Oni su dodali da su za Kostićem 24. juna raspisali centralnu potjernicu, sa obrziom da osumnjičenog nisu mogli pronaći na prijavljenoj adresi.

Neimenovani izvor "Euro Blica" tvrdi da je Kostić vjerovatno imao informaciju da će mu biti određen pritvor, pa je iskoristio to što je bio na slobodi da pobjegne i sakrije se od policije.

Kostić je uhapšen krajem aprila ove godine nakon što su se na društvenim mrežama pojavili veoma uznemirujući snimci na kojima se vidi kako maltretira dvojicu mladića.

Tome je prethodio sukob koji je Dela imao u jednom kafiću u Banjalučkom naselju Starčevica i zbog toga mu je uručen prekršajni nalog.

Nakon toga Kostić odlazi u kafić gdje pronalazi konobara kojeg je ugurao u toalet. Tu je snimao kako ga tuče, vrijeđa i maltretira konobara, te ga u jednom trenutku hvata za vrat i davi. Odmah poslije toga pojavio se i drugi snimak.

Na ovom snimku se vidi da na suvozačevom mjestu u Delinom vozilu sjedi mladić koji odgovara na njegova pitanja o tome šta se dešavalo u tom kafiću. Ovaj mladić priča da je Dela, kada je ušao u kafić, udario jednog od gostiju, a da ga je zatim drugi gađao flašom.

Te osobe, koje su se sukobile sa njim, su zatim pobjegle i prijavile da ih je Kostić napao.

Na Delina pitanja, ovaj uplašeni mladić odgovara da je Kostić uvijek pomagao klincima i da ih je štitio, a da su ovi sa kojim se potukao maltretirali i tukli te klince i "vodili ih da duvaju". Na ovom snimku se vidi i kako Dela tuče mladića, a na kraju mu kaže: "Da si malo stariji, otkinuo bih ti glavu".

Nakon objavljivanja snimka reagovala je policija i uhapsila Delu.

Nakon toga na internetu su se pojavili snimci u kojima se pruža podrška Deli, prenose Nezavisne.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.