12.7.2019. 16:48
1
Prošlost i ponašanje hladnokrvnog ubice Huseina Mutapčića koji je jučer u hotelu 'Alem' u Sarajevu ubio Dinku Tredici, a potom izvršio samoubistvo
FOTO: Dinka Tredici
Sarajevska policija istražuje zločin koji se desio jučer u hotelu Alem u sarajevskom naselju Vraca, u kojem je 60-godišnji Husein Mutapčić državljanin SAD porijeklom iz BiH ubio Dinku Tredici, uposlenicu spomenutog hotela.

I ranije bio sklon nasilju nad ženama

Prema pisanju američkih medija Mutapčić je i prije bio sklon nasilju prema ženama.

'Times Republican' prenosi da je hapšen 7. oktobra 2014. u Marshalltownu u državi Ajovi nakon što je pretukao bivšu partnericu. Tog dana je pijan došao pred kućna vrata bivše parterice, a kada mu je ona rekla da ode, Husein se s njom počeo svađati i udarati je. Policijski izvještaj iz 2014 godine prenosimo u nastavku.

Husein Mutapčić, 55, uhapšen je u nedjelju nakon što se pojavio u stanu njegove bivše djevojke. Nakon što je stigao u stan počeo se raspravljati sa svojom bivšom djevojkom, koja mu je nekoliko puta rekla da ode. On je u tim trenucima vikao na nju, a potom je udario u lice. Žrtva je ponovo rekla Mutapčiću da ode, nakon čega je ponovo udario. Tom prilikom Mutapčić je u jednom trenutku ženu čak ugrizao za ruku. Čuvši buku, u pomoć svojoj majci pritrčao je njen sin i počeo se hrvati s Huseinom. Za to vrijeme pretučena žena je uspjela pozvati policiju. Žrtva je imala povrede na usni i odvedena je u hitnu pomoć, a Mutapčić je bio optužen za ozbiljan fizički napad, stoji u izvještaju američke policije iz 2014. godine.


Druga žrtva


Mutapčićeva druga žrtva žrtva, Dinka Tredici sa kojom je bio u burnoj vezi, navodno je bila razvedena. Ona je bila udata za izvjesnog Italijana Riccarda Tredicija, sa kojim se vjenčala 1993, tokom bombardovanja u Sarajevu.



Podsjećamo da su tijela ljubavnika pronađena pored šanka u hotelu. Žena je imala povredu od vatrenog oružja na prsima, dok je Mutapčić sam sebi iz pištolja pucao u glavu. On nije imao prijavljen boravak u BiH, a podatke o njemu sarajevska policija pribavlja preko Američke ambasade u Sarajevu.

Kako saznajemo, Tredici je neko vrijeme bila u vezi s ubicom koja je bila veoma turbulentna i praćena čestim trzavicama i svađama. Nezdravi odnosi u vezi rezultirali su ubistvom i samoubistvom.     

Kako smo ranije pisali, na mjestu pucnjave su pronađene dvije čahure koje odgovaraju njegovom pištolju. 

Tužioci i inspektori su jučer, po dolasku na mjesto ubistva i samoubistva, sačinili skicu dešavanja u hotelu. Također, izuzeti su snimci nadzornih kamera na kojima se vidi šta se dešavalo u trenutku ubistva i samoubistva. U ovom dijelu hotela, prema pisanju Avaza, nalazili su se samo spomenuti Mutapčić i recepcionerka, tako da se isključuje umiješanost treće osobe u ovaj zločin. Spomenuta žena je poprilično mlađa od Mutapčića.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.