13.8.2019. 10:13
0
MUP RS pretresao auto - radionice na području Banja Luke
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci izvršili pretres auto- radionica na području grada Banja Luke vlasništvo lica P. D. koji se sumnjiči da je izvršio KD "Teška krađa? i KD "Prikrivanje?.

Prilikom pretresa, privremeno je oduzeto putničko motorno vozilo "BMW 5-F10ˮ, sive boje, bez registarskih oznaka i dokumentacije, dijelovi motora, dijelovi raznih vozila, vazdušni jastuk "airbagˮ, mobilni telefoni i druga dokumentacija, saopćeno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici izvršili su kroz bazu "Interpola“provjere za još 38 vozila koja su zatečena na lokacijama pretresa, gdje je utvrđeno da se navedena ne potražuju.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske će u narednom periodu preduzeti dalje mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  te će se izvršiti dodatna provjere za ostale auto dijelove koji su privremeno oduzeti, kao i vještačenja radi utvrđivanja porijekla oduzetog vozila i dijelova.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.