15.10.2019. 10:04
0
Zatražen pritvor za Mithata Husanovića zbog pokušaja ubistva: Upucao ljubavnicu i njenu prijateljicu, ljubavnicu pogodio u grudni koš
FOTO: Source.ba / Arhiva
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život. Odmah nakon toga pripadnici PS Banovići su osumnjičenog lišili slobode, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u PU Živinice, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.